søndag 29. januar 2012

Fedagstur på Atlanterhavsparken!

Dagene alene med Daniel blir lange, ensomme. Jeg føler meg isolert. Ikke har jeg tilgang til bil, da Magnus må ha den på jobb, og det er jo egentlig ikke så lett og finne rom for å finne på noe heller. Han har fysio-ergo, må gå, stå, ha sine faste måltid, spesped timen osv osv. Vist vi er heldige kommer vi oss ut en trilletur. Og jeg liker dårlig og ikke gjennomføre dagsplanen hans. Daniel trenger alt som står på den planen, daglig. Både for treningen sin del, utviklingen hans, velvære, det fører bare godt med seg, det han gjør.

Fredager har han ikke spesialpedagog time. Så da Daniel måtte være hjemme fredag, var jeg rask med og sende ei melding til søskenbarnet mitt, som vi nå har ansatt som tilkallingsvikar. Ho har nettopp (HURRAA!!) fått førerkortet (kjører som hun aldri har gjort noe annet ;), har tilgang til bil og har ei super pinsesse, som Daniel elsker å være sammen med! Vi avtalte å dra på Atlanterhavsparken. Sist vi var der var i sommer. Jeg vet ikke om jeg skal kalle det en sukse, men det var i hvertfall et stort skritt i riktig retning. Og det føltes veldig stort ut og være der da. Daniel var overveldet over alle inntrykka, og svært spastisk. Det var en heilt annen gutt som var der på fredag. Så avslappet, og så glad.


Slettes ikke noe problem for han og sitte i stolen denne gangen! Stort fremskritt fra sist vi var der. Og det var kjempe spennende og se på alle fiskene som svømte rundt!


Vårt gode selskap, ei ekte DIVA!! ♥


Å komme seg ned til det store akvariet med rulestol vet ikke om er mulig. Men Daniel er enda så liten at jeg løfter han.


Verden er så stor, så stor, Daniel Daniel lille ♥

Vi satt og slappet av litt ved det store akvariet, og såg på de store fiskene som svømte rundt, og de fine fargene. Der var også noen andre små barn som hoppet rundt og tullet litt, og Daniel fikk beveget seg litt han også. Han har blitt kjempe flink til å gå nå, og det er så gøy når han blir skikkelig ivrig! Da går beina som trommestikker!


På Atlanterhavsparken har de et aktivitetsrom. Har får Daniel stikke fingrene i det kalde vannet! Han fikk også "klappe" ei sjøpølse og ei sjøstjerne!


Ser du fiskene, Daniel? (Kunne tenkt meg et slikt akvarium her hjemme ;)

Så det var virkelig en vellykket dag! Og tenk, vi droppet gåingen, uten at den kontrollfreaken som jeg er, fikk noe særlig dårlig samvittighet. Dette var tross alt mye kjekkere! ;)

Ellers så kom Sebastian hjem fra skolen fredag og var ikke i form. Jeg burde nokk ha stolt mer på signala han gav meg før jeg presset han på skolen den dagen.. Natt til lørdag fikk han feber, og slet med feberfantasier hele den natten. Heldigvis hadde han god effekt av paracett. Men han hadde vist hatt litt vonde drømmer kunne han fortelle da han våknet lørdag. Han er fortsatt syk, men jeg tror nokk ikke feberen er så høy lengre. Han har hatt litt vondt for og puste innimellom, men han skal absolutt ikke til legen. Og litt Ibux gjør susen, så vi ser det ann. Sebastian er slettes ikke vant med å være sjuk, det er over ett år siden sist. Og siden Sebastian har lagt og hostet meg i ansiktet og koset på armen min hele nettene, var det vel unnngåelig at jeg også ble smittet. Pappa og Daniel ; Still going strong. La oss håpe det blir med det. Jeg vil nødig at Daniel skal få denne hosten. Jeg er usikker på hvordan han takler det. Så bank i bordet!!

Han og pappa er i hvertfall enda i storform! I dag fikk pappa Danie til å kaste seg bakover selv, gjentatte ganger. Daniel elsker sånt, og det var kjempe gøy å oppleve at han selv kunne styre den bevegelsen!


Daniel får ikke lov til å lene seg bakover!!!


Selvfølgelig gjør han det han ikke får lov til, det gjør vel alle på den alderen? :) Dette var utrolig festelig syntes han :) Og vi koser oss sammen med han ♥

12 kommentarer:

 1. utrolig nydelig gutter du har!
  grusomt det som skjedde med Daniel, men synes dere gjør en kjempe jobb for at han skal ha det så bra som mulig!

  virkelig en super mamma du!
  stå på :)

  SvarSlett
 2. Hehe, skjønne, fine Danielen<3 Han er ganske lik pappen sin synest jeg :) Håper Sebastian er i bedre form nå :) Du er jo flink å ta bilder du, kjempe fine. :) Typisk at barn gjør ting di ikke har lovt til da, må bare teste grensene hihi... Dere er en nydlige familie :) Håper dere har hatt en fin helg :) Klem<3

  SvarSlett
 3. Jeg blir så rørt og glad når jeg leser hvor flott det går fremover med Daniel.
  Så deilig at han kunne kose seg og ha det gøy denne gangen. Både for han og mammaen.
  Og så glad jeg blir for å lese at han er blitt flink til å gå! Det er fantastisk hvor langt han har kommet. Han kommer til å nå langt i fremtiden tror jeg. God bedring til storebror! Beste ønsker fra Hedda

  SvarSlett
 4. Herlig at dere kan ha noen sånne dager,tross all motgang:)
  Stå på videre.

  Hilsen Gunn

  SvarSlett
 5. Mammaer er engler i hverdagsklær! Vær sterk! <3

  SvarSlett
 6. Å det såg ut som ein herlig dag :-) Det fortjene dere. Har lest bloggen din jamnleg i det siste, og kjenne at det eg leser frembringer alle følelsane ein har. Glad, trist, sint, lei..... osv.. For ein ståpåvilje du har, ikkje at du har så mykje valg dessverre. Har jobba på ein avlastningsbolig, for psykisk og fysisk funksjonshemma barn i 8 år, og dessverre har eg gang på gang sett korleis foreldre må slite og kjempe for å få alt dei har krav på. Synd at det skal vere slik, som om ein ikkje har nok med å skulle ta seg av eit barn med så store behov. Ikkje minst få tid til dei andre i familien også. Stå på, eg håper at alt ordner seg tilslutt.

  SvarSlett
 7. så koselig ;)

  til sommeren kan dere jo komme innover og hilse på dyra her
  hadde ikkje det vert koelig for Daniel og storebror ;)

  monikaklemma

  SvarSlett
 8. GRATULERER med kåringen som årets mest inspirerende mammablogg!!! Så ubeskrivelig fortjent!!!

  SvarSlett
 9. Hører rykter om at du har vunnet som årets mest inspirerende blogger Karina :)) vel fortjent!!! Gratulerer!!
  Bente, fast leser og som stemte på deg :)

  SvarSlett
 10. Gratulerer med seieren som årets mest inspirerende mammablogg hos foreldremanualen! Vel fortjent :)

  SvarSlett
 11. Hei kjære Karina.

  Gratulerer så masse som vinner av mest inspirerende mammablogg.
  Det er så vel fortjent og jeg er så glad det er du som har vunnet:)

  God klem til dere,
  Hanne:)

  SvarSlett
 12. Ser ut som dere koser dere - så bra at dere fikk gjort noe kjekt i stedet for å bare være hjemme (ikke det at det ikke kan være kjekt å være hjemme altså...) Sikkert kjempe sansestimulering å få klappe sjøpølse og å se på fiskene som svømmer rundt omkring.
  Håper Sebastian er frisk og at du også er i god form - og at pappa og Daniel fortsatt holder koken. Jeg var jo kjempeimponert av Daniel som klarte å rive tårnet tidligere i uka, og å se at han kaster seg bakover av seg selv er bare enda en indikasjon på hvor flink han er. Og for et stort fornøyd smil - han vet at han kan og det er helt fantastisk.

  Gratulerer deg nok på innlegget ditt om seieren for mest inspirerende mammablogg også, men må jo nevne det her og - gratulerer med velfortjent seier.

  Go'klem

  SvarSlett