søndag 1. januar 2012

Årsskifte!

Dagbok fra barneavdelingen årsskifte 2010-2011:

Det er NYTTÅRSAFTEN Daniel og du har blitt syk. Mamma og pappa er også syk, så mormor var innom deg i dag noen timer. Du er blitt rød rundt pegen og har feber. Da jeg kom på vakt var du veldig sliten og ville ikke roe deg i senga. Jeg tok deg på fanget og der kosa vi oss i 1,5 t. Etter lit mat og bleieskift kom du nok engang på fanget mitt, og da sovnet du etter 10 min, da var klokken 1805 og du sover enda, 20.10. Vi har kosa oss vi Daniel, tross sjukdom. Du er en nydelig gutt som det er SÅ kjekt å være sammens med. Håper du får en GOD natt og et FANTASTISK GODT NYTTÅR!! :)

1 Januar 2011! GODT NYTTÅR, DANIEL!!
Nå er klokken 00.10 og vi starter på er nytt år og nye muligheter. Du har sovet deg gjennom et elderado av fyrverkeri!! Fra vinduet ditt i 7 etg er det nemlig super utsikt og veldig flott å se utover et hav av raketter. Etter en litt slitsom siste dag av 2010, har du sovet siden 18.05 og sover fremdeles!! :) Håper du får en god natt videre og en fin start på det nye året. Mange nyttårsklemmer fra spl xx

GODT NYTTÅR, DANIEL!!
No er klokken 20.30 og du har sovet siden jeg kom. Du hadde også en kjempe fin morgen/formiddag.Då var Mads og mormor her. Det er så godt å sjå at du er frisk igjen. Heldigvis er mamma og pappa også bedre no. Mads hadde med seg dataen og spilte "Når trollmor har lagt sine 11 små troll". Den sang eg alltid når du overnattet med oss, og eg ser du kjenner igjen den sangen- eller er det sangstemma mi..hehe..Klem fra mormor! Håper du får ei god natt, ser deg sikkert i morgen!! :)


Lite viste vi hva dette årskifte ville si for Daniel og for oss. Da jeg startet denne bloggen 1 jan 2011, viste jeg bare at Daniel var sjuk og i dårlig form.. igjen. Forma hans hadde vært jamt over dårlig helt siden ulykken, med noen få oppturer som fort ble glemt av de ekstreme nedturene hans.

Jeg avsluttet det aller første innlegget jeg skrev, med å si at år 2011 kom til å bli Daniel sitt år. Uten heilt å vite hva det egentlig skulle innebære. Daniel tok år 2011 med storm, oppturene var langt flere enn nedturene. Vi har kommet lengre enn vi kunne håpe, lengre enn noen hadde trodd. Vi har tatt tilbake hverdagen, den er annerledes enn før, kontrastene er store, men vi vet hvor mye verre det kunne ha vært. Daniel er tilbake i gata, han har "spist" flere lunsjer i hagen, gått på skogsturer og også prøvd kjelken nå i vinter.


Vi er venner vi!

Ingen tårer ble felt i går, vi var bare glade og takknemlige. Du sov deg gjennom eldoradoet i år også, du hadde ikke hatt noe glede av å være våken, det vet mamma nå. Du våknet glad og utkvilt 1 januar 2012. Klar for et nytt år, fylt med glede og opplevelser, men også mange utfordringer.

Hva blir det neste? Et frieri? ;)

Du er igjen blitt en gutt som vet hva du vil. Selv om språket mangler, hører vi det om noe ikke går som du hadde tenkt. Du er sterkere enn sterkest, du er en ekte kjempe. Du gjør oss alle så glade, men vi kjenner også ofte på fortvilelse og sorg. For vi har måttet bli kjent med en ny Daniel, et nytt barn. Du kommer aldri til å bli som du var før ulykken. Sorgen over å ha mistet deg kommer vi alltid til å kjenne på, men gleden over at DU er den du er nå, vinner over alt det vonde. Hvordan kan man være trist og lei seg, når du Daniel, er som du er?

Vi har mange spesielle ønsker og håp for år 2012. Nye ønsker og håp som vi aldri har måttet forholde oss til før.

Vi håper kampene vi har fremfor oss i år 2012 blir mindre enn vi frykter.
Vi håper de søknader vi måtte ha, går problemfritt.
Vi håper det økonomsike vil odne seg. Vi kan godt si at penger ikke betyr noe, men i den situasjonen vi er i, blir det ei STOR tilleggs belastning. Utgiftene er store, og det å slippe bekymringer over dette, hadde gjort hverdagen vår mye bedre. Nå bærer denne bekymringen tungt på våre skuldre.
Vi håper vi finner flinke og gode assistenter til Daniel, slik vi etterhvert kan gå tilbake til en mer normal hverdag.
Vi håper vi begge er ute i jobb, helt eller delvis til våren.
Vi håper storebror takler hverdagen like godt som han har gjort til nå.
Vi håper fremgangen til Daniel ikke stopper opp.
Vi håper vi kan si ved årskiftet 2012/2013 at vi har kommet langt når det gjelder og kommunisere med Daniel.

Dette blir kommunikasjonens år for oss. Det blir spennende å se hvor langt han kan nå! Vi starter opp med en intensiv signalkartlegging i februar, sammen med hyppige nærmøter sammen med assistenter og spesialpedagog.


Vi ønsker dere alle en flott første dag!

7 kommentarer:

 1. Kjære Karina og familien!
  Håper alle ønska dokka kommer til oppfyllelse, det fortjena dokke mer enn nokkken!!!

  Ønska dokke alt det beste i året som kommer <3

  SvarSlett
 2. En flott og varm familie som ønskes alt godt <3

  Håper alle ønsker for Daniel når det gjelder kommunikasjon blir slik dere håper i 2012 og at det økonomiske kommer i en form for rutine.

  Varme klemmer fra en fast leser og gammel venn

  SvarSlett
 3. Kan skjønne at sorgen alltid vil ligge der... men når jeg ser bildet av Daniel så skjønner jeg at dere er takknemlige også. For en herlig gutt med et herlig smil! Tøffing! Denne gutten tåler en støyt kan en vel si? Måtte ALLE deres ønsker og håp gå deres vei. Håper dere slipper å kjempe mot avslag og klager og at ALT går deres vei (selv om jeg dessverre ikke tror det før jeg ser det. Litt for godt kjent med dette systemet i Norge) Gleder meg til å følge dere i 2012. Blir spennende å se. Ønsker dere all lykke og godt nytt år.
  Klem fra Anine

  SvarSlett
 4. Godt nyttår til deg og dine Karina :)

  Det har vært fantastisk å følge med på den utrolige utviklingen til Daniel,og gleder meg til å høre om alle fremskrittene i 2012 og :)

  SvarSlett
 5. Også fra meg er det bare ønsker om det beste for dere i dette nye året - at dere fortjener det er det ingen tvil om. Jeg håper at alle deres håp og drømmer blir virkelighet. Daniel gir seg ikke han, det har han vist før, og dere gir dere ikke dere andre heller.
  Gleder meg til å følge dere videre, og håper på mange gode lesestunder :-)

  Go'klem

  SvarSlett
 6. Hei :) ikke så lenge siden jeg fant denne bloggen så jeg har ikke fått lest så mye enda.. men det jeg har lest har imponert meg.. og jeg har felt noen tåre.. for en fantastisk gutt og for en STÅ PÅ VILJE dere alle viser..

  Ser frem til å lese mere av bloggen deres.

  Godt nytt år til dere alle og så håper jeg at noen av ønskene deres blir oppfyllt.

  Klem

  SvarSlett
 7. Nå var det lenge siden jeg har vært her inne, men så godt å være her igjen.
  Julekulene fra FotoKnudsen var et kjempetips jeg noterer meg bak øret til neste jul, min førstefødte fikk noe lignende fra Karen Blixens jul-kolleksjonen for 5 år siden, men den er mindre julekule og mer ramme på en måte.

  Ønsker dere alt godt i 2012, måtte søknader og prosesser fortsette fremover, måtte hjelpen dere søker bli dere tildelt og måtte solen sende sine varmeste stråler og kaste glans over alle fremskritt den lille kjempen og hans flotte familie skal ta i året som ligger foran dere:)

  Klem fra Bella

  SvarSlett