torsdag 19. januar 2012

OCH Ortopedi!

Allerede da Daniel låg i koma på intensiven fikk han sine første ortoser for å forebygge feilstillinger. Både ortoser på føtter og hender ble nødvendig. Korsett fikk han også da vi ble flyttet på barneavdelingen. Her kan du lese litt om dette!

Nå var det på tide å få skikkelige fotortoser, ortoser han kan bruke hele dagen, og et korsett som han kan bruke hele dagen. Det han har hatt til nå er et spilekorsett, og det blir brukt når han trener, men det fungerer dårlig når han sitter i stol, i sofaen osv. Og det begynner også og blir for lite. Daniel har vokst mye de siste månendene :)

Vi har vært noen timer på OCH Ortopedi den siste tida. Det tar litt tid å få laga ankelortoser og korsett, og en må også bestille ortosesko til ortosene og vanlige speialsko. Forrig fredag var vi hos Nils for og prøve de nye ankelortosene, og prøve de forskjellige skoa som ble bestilt. Det er alltid vanskelig og vite med sko, så det ble bestilt litt forskjellig i ulike størrelser. Vi dro hjem med dette:


Stilige ortoser til stilig gutt :) Brannbil tema ;)


Ull inni, Daniel blir fort svett og kald på føttene. Håper det kan forebygge det litt. De var faktisk litt knappe, så det blir nokk nye om ikke så lenge. Han var ganske hissig rød enkelte plasser på foten, etter en time i ståstative med de, så vi håper det går seg til. Jeg kommer ikke til og savne reimene som er på de gamle ortosene.. skrekk og gru! Dette er så mye bedre ;)


Ortosesandaler til høyre, og vanlige spesialsandaler til venstre. Spesialsandalene bruker han når han går i INNOWALK. Det er godt og få se føttene hans når han går. Han kommer også til å bruke de her om han skal gå selv ute osv.


Oppe og står med ortoser og ortosesandaler :)


Spesialsko.Men de var desverre alt for trange for Daniel sin spastiske fot, så vi må bytte de inn i en større størrelse. Men ser ut som en veldig god sko. Vi venter på ortosevintersko, de ble for små de som var bestilt inn.

Korsettet ble fikset på og er sendt til Oslo (?) for siste finish. Vi får det i posten når det er ferdig. Spent på hvordan det passer! Blir uvant å bruke korsett såpass mye som vi tenker, men vi må forebygge. Han skal ha ryggen sin i mange år.
Heldigvis slipper vi å betale fullpris på alle skoa, da de er ganske dyre. En må betale en egenandel på 740 kr for to par sko per år, de andre skoene han trenger i år, slipper vi å betale noe for. Foten hans vokser jo fort, og pga ortosene må han ha sko både for ortoser og uten ortoser.

En litt uvanlig måte og shoppe sko på. Det er rart hvor fort ting kan snu. Likevel føles det som at vi aldri har gjort noe annet, mens det står på. Vi rekker knapt å tenke på hva vi har mistet.

I morgen drar jeg og Magnus til Trondheim. Det blir godt å komme seg bort ei helg, bare vi to. Tenke på litt annet, som for eksempel kjøkken, stue og scrapperom :) IKEA er helgas mål, vi skal bestille kjøkken, og er selvsagt veldig spent på både hvordan det blir og hvor dyrt det blir. Også skal vi selvsagt unne oss god middag, og rolige morgener med hotellfrokost. Kan det bli bedre?


Verdens beste tante, assistent og søster ♥ Snille tante Marianne skal passe Daniel natt til lørdag, før avlasterfamilien hans tar over for et døgn. Så tar tante Marianne over igjen på søndagen til vi kmmer hjem fra Trondheim. Litt rart å skulle overlate all ansvar til noen andre ei heil helg, men det hjelper jo på at det er tante og Linda med familie som tar vare på Daniell. Bedre avlastning finner vi ikke!

God helg til alle våre lesere, en ekstra hilsen til alle våre nye lesere. Det er kjekt at så mange vil følge oss, og godt å vite at så mange støtter oss!

3 kommentarer:

 1. God helg til dere også, håper dere får en fin helg :) Kos dere kjempe masse dere forkjenner det :D Dere er så flinke atte... Daniel og storebror er heldige som har så flinke foreldre som dere to :D Dere er så skjønne alle sammen<3 Klem fra meg<3 (en fast leser)

  SvarSlett
 2. Hei, en flott og spennende blogg du/ dere har laget! Føler veldig med dere etter alt dere har gått gjennom, håper det går bedre fremover :) Stå på, alle sammen! :)

  SvarSlett
 3. Håper dere har en fantastisk fin helg sammen, og får tid til å senke skuldre og kose dere litt innimellom all IKEA vandringen ;) Er veldig gøy å shoppe på IKEA, men når man når kassen, kjenner man hvor sliten man egentlig ble av det hele :)

  Så bra at Daniel regelmessig får nytt utstyr, det er i ellefal NOE i systemet som går som det skal. Skal selvfølgelig bare mangle, men er likevel ingen VELDIG selvfølge har man lært etterhvert i helseNorge...

  SvarSlett