onsdag 25. januar 2012

Å rive tårn..

I flere månender har Daniel trenet på å rive tårn. Vi ønsker jo at Daniel skal få egenbevegelse i armene. Med egenbevegelse kan han feks bruke brytere som kan styre leike, talebokser osv. Det hadde forenklet kommunikasjons biten. Daniel har nå måttet startet med den vanskligste typen av kommunikasjon, blikkpeking, nettopp pga manglende egenbevegelse.


16 februar 2011. Klarer du å rive ned tårnet Daniel?


Daniel med en bryter. Kommer han så vidt borti den, begynner helikopteret og bevege på seg.

Daniel har blitt kjempe flink til å prøve og rive tårn. Det er tydelig at det kreve mye av han og bevege på armene, og det er ikke alltid like enkelt og få det til. Ofte flytter han bare på tårnet, og vi må hjelpe han så han klarer og dytte det ned.

Her en dag i forrige uke sa spesialpedagogen til Daniel at hun lurte på om Daniel brukte hodet for og rive tårnet. Assistenten hans sa også at det virket som at det var en kontrolert handling fra hans sin side. I går hadde Daniel spesialpedagogtimen sin her hjemme. På slutten av timen skulle Daniel få trene seg på og rive tårnet. Han brukte igjen hodet. Skeptiske som vi er av natur, avventet vi med å rope HURRA, men konkluderte med at dette var veldig spennende ;)

Litt seinere på dagen var Daniel oppe og sto i ståstativet. Daniel fikk selv velge hva han skulle gjøre på mens han sto. Vi gikk gjennom en bunke med aktiviterer som feks se på TV, synge, bygge tårn, såpeboble, ballonger osv osv. Smiler han, vil han gjøre det.


Såpebobler er en favoritt!!


Jeg kan blåse såpebobler i det uendelige virker det som..


Og nå jeg sier til Daniel at vi er ferdig, eller jeg gjør ferdig - tegnet med armene hans, ser han slik ut ;) Da sier jeg at vi kan blåse en gang til ;)Til stor glede for han!!


Daniel ville også bygge tårn i går :)


Daniel jobbet hardt med og bevege armene slik tårnet flyttet seg nærmere han.


EN..


TO...


TRE...


MED DET FJERDE SKAL DET SKJE..
Bra jobba Daniel!! :)


Vi måtte selvsagt rope på storebror slik han fikk se også. Daniel blir heilt i ekstase når storebror kommer, så det tok ei lita stund før han klarte og roe seg ned og vise hva han klarte.
Stolt lillebror og en veldig overrasket storebror!

Jeg er alltid skeptisk til nye ferdigheter Daniel viser. Og jeg tørr ikke tro at dette er sant. At han virkelig bevist bruker hodet sitt for og velte tårnet. At han selv har funnet ut at dette var mye lettere enn å bevege (de hersens) armene.. Gjør han det, er det er stor fremskritt i riktig retning. Og jeg er forsiktig optimist etter å ha sett hva han gjorde i går ;)

13 kommentarer:

 1. Dette fikser han jo kjempebra! et stort steg for en liten mann!!

  SvarSlett
 2. Bente Harestad Haukaas25. januar 2012 kl. 23:32

  Hei skjønne deg.

  Så fantastisk. Så rørende. Så enormt bra!!! At han gjør dette flere ganger etter hverandre viser at det ikke er tilfeldig!
  Jeg får frysninger og kjenner gledestårer i øyenkroken her jeg sitter og ser på de fantastiske bildene du tok av dette store øyeblikket.

  Bedre og bedre dag for dag <3

  Skjønne Daniel og Skjønne lille storebror.

  Klem Bente H Haukaas .)

  SvarSlett
 3. Så flink Daniel er :) Kjempe bra jobba :) Dere er kjempe flinke med lille skjønne Danielen deres. Å den herlige storebroren også da... Kjempe fine bilder av 2 herlige gutter. Klem<3

  SvarSlett
 4. Ååå, han er så nydelig!! Blir helt rørt, jeg! <3

  SvarSlett
 5. Hurra ;)

  Flotte bilde av 2 flotte gutter

  Monikaklemma

  SvarSlett
 6. Flinke,flinke Daniel,så fine gutter du har.Her er det også gledestårer,han imponerer meg vakre Daniel.

  SvarSlett
 7. Hærlig det "sinte" bildet da ;-D
  Flinke gutten som har funnet ut en måte som funka for han :-))

  SvarSlett
 8. Han har jo virkelig et språk denne gutten :) Fantastisk å følge med på utviklingen hans. Og smart liten gutt dette, som finner egne måter å rive tårnet på.

  SvarSlett
 9. åååh,hærlige Daniel! <3
  så mørkhåret han er blitt!

  SvarSlett
 10. Åh, hærreminhatt så glad jeg blir, noe så fantastisk :) Wow Daniel, du slutter virkelig aldri å imponere. For et flott, positivt og inspirerende innlegg, slikt kan vi lese mere om fremover, du sterke gutt.


  3x3 Hurra for den flinke kjekke Daniel <3

  SvarSlett
 11. Oi, imponerende! Ikke bare klarer han det, han har funnet det ut helt selv. DET er til å få frysninger av, det!

  SvarSlett
 12. Dette er et av det mest fantastiske og rørende innegget + bilder jeg har lest/sett på lenge. Han er jo bare såååå flink, en skikkelig liten luring. Jeg nesten gråt av glede og måtte vise det til samboer med en gang :-)
  Og bildet av misfornøyde Daniel er bare herlig - han vet hva han vil, det er det ingen tvil om.

  Smiler mens tårene triller <3

  Go'klem

  SvarSlett